Begin april zijn we met onze vijf-jarige dochter drie dagen naar Dordrecht geweest. Het was prachtig weer! We hebben echt enorm veel geluk gehad dat de zon de hele tijd aanwezig was.
Als je graag meer wil lezen over het programma voor dat weekend en welke activiteiten Dordrecht te bieden heeft voor een citytrip met kleine kinderen, kun je dat hier lezen.
Het eerste wat we gedaan hebben, na aankomst in de stad, was met het toeristische treintje rond rijden. Dit elektrisch treintje rijdt een rondje doorheen Dordrecht en heeft aan alle toeristische trekpleisters een halte. We hebben niet gekozen voor de hop-on-hop-off omdat we de tour bijna volledig wilden uitrijden tot aan de Grote Kerk. Tijdens het wachten op het treintje ging alles goed. Onze dochter vond al meteen een manier om zichzelf bezig te houden: schaduwspel. Het zonnetje scheen ook voor het eerst in maanden volop. We zaten helemaal alleen op het treintje en hadden veel beziens. Gelukkig kom je hier perfect mee weg als je een vijfjarige bij hebt! Na drie kwartier waren we flink dooreen geschud en blij dat we konden afstappen aan de Grote Kerk. Het ritje zelf was wel leuk en informatief, zeker een aanrader met kinderen. Op de moment zelf was onze dochter niet echt enthousiast, maar achteraf heeft ze er wel nog over verteld.
Spijtig genoeg hebben we, ondanks het prachtige weer, niet kunnen genieten van het uitzicht over Dordrecht. Voor we naar boven gingen, hebben we eerst even rondgewandeld in de kerk. Onze dochter heeft daar een houten bankje zien staan dat half kapot was. Toen de trappen naar boven ook van hout bleken, wou ze er niet meer op. We zijn tot aan de eerste verdieping geraakt, maar niet in de toren zelf. Zonde…

Daarna zijn we een welverdiende chocomelk gaan drinken. Hoewel ons meisje elke avond chocomelk drinkt thuis, koos ze in ‘nJoy Chocolate voor… een fruitsap! Ach ja, het heeft gesmaakt en dat is het belangrijkste.
Na deze choco pauze zijn we nog wat winkeltjes gaan bekijken voor het avondeten.
Voor ‘s avonds hebben we gereserveerd bij de Italiaan. Het leuke aan dit restaurant is dat kinderen er hun eigen pizza mogen maken. Ze krijgen een schort aan en er is een werkbankje voorzien, speciaal voor de kleine gasten. Super toch!

De volgende dag verkennen we Dordrecht te voet, aan de hand van de kinderzoektocht ‘Kraek den Code’ en per boot. De kinderzoektocht is gratis te verkrijgen bij de VVV. Het is een wandeling die perfect te doen is voor onze vijfjarige dochter en onderweg kan ze vragen beantwoorden; bijvoorbeeld het aantal leeuwen tellen op de muur van de kerk, de kleur benoemen van een onderdeel van een gevel, het aantal luiken tellen aan een andere gevel… Dit breekt de wandeling op en houdt het attractief. Echt een aanrader! We hebben ook de gids ‘Help, de toren valt om!’ gekocht, maar deze stadswandelingen zijn iets langer en de verhalen erbij zijn nog wat te gruwelijk voor onze dochter. We hebben er eentje voorgelezen en ze praat hier nu nog over.
De boottocht was ook erg fijn. Het goede weer heeft hier uiteraard bij geholpen. Dit tochtje was een leuke manier om de andere kant van Dordrecht een keertje te bekijken en je leert er bovendien nog wat meer door over de geschiedenis van de stad.

We zijn overdag nog een koekje gaan eten bij Christa’s Cookies en in de late namiddag zijn we teruggekeerd naar het hotel. Daar hebben we voor de tweede keer op twee dagen het zwembad bezocht. Dit was achteraf gezien één van de hoogtepunten van onze dochter haar citytrip. Misschien moeten we volgende keer toch maar gewoon thuis blijven en elke dag naar het gemeentelijk zwembad gaan?!

De laatste dag zijn we naar het Weizigtpark gereden. Dit is een heel interactief park met leuke speeltuin, toffe kinderboerderij en een watermuseum.

De kinderboerderij was een beetje te luidruchtig voor onze dochter, de dieren maakte ook echt wel veel kabaal in hun stal. Eens ze buiten stonden, was het er al een pak rustiger.
Verder in het park zijn er nog een bijenstal, een serre en een hele hoop interactieve experimenten te bekijken. Zo kun je fietsen op een hometrainer om een balletje op te takelen, met zonnepanelen schuiven om sculpturen te laten ronddraaien en alles leren over de levensloop van water. In dit park hebben we echt een heel toffe voormiddag gehad! Het was een super afsluiter van ons weekend!