spelen en picknicken op de Kesselse Heide

Een hele toffe, gratis uitstap is een uitje naar Kessel Hei. Dit ongerepte stukje natuur in het hart van de Kempen biedt nog volop plaats aan de kinderen om zich uit te leven.

Kessel Hei bestaat uit een aantal delen: er is een bos, een grote vlakte met wit zand en wandelwegen tussen de hei. Voor ieder wat wils dus. Vooral het grote speelbos en de open speelvlakte zijn in trek bij onze kinderen. Wie wil er nu niet in een reuze-zandbak spelen?!

Neem gerust een picknick mee als je erheen gaat, er staan her en der bankjes die je kunt gebruiken om rustig te zitten.

Aan de Kesselse Heide kun je bovendien gratis parkeren. Dit is duidelijk aangegeven vanop de Lindekensbaan.

Er is jaarlijks een heel leuk, gratis evenement op de heide:                        schaarschepen en -hoeden. Meer dan 200 schapen grazen dan op Kessel Hei. Ze worden met behulp van een herdershond gehoed en alle schapen worden ook geschoren.

Dit is een fijne dag om met de kindjes naar de hei te gaan.

Naast het scheren, kun je zien hoe de wol bewerkt wordt of als je zin hebt, kun je gewoon helpen om met je voeten de wol te bewerken. Verder kun je kijken naar het spinnen van de wol.

De imker is die dag ook present om honing en andere producten te verkopen. Wanneer je in het speelbos gaat, dit is aan de overkant van de straat, kun je de bijenkorven zien staan in het bos.