las vegas by night

las vegas vanuit het hilton

 

wanneer we aankomen op de luchthaven is het al avond in Las Vegas (dat wil zeggen dat het middernacht is in België). Totaal uitgeput gaan we op zoek naar onze huurwagen, een winkel en tenslotte ons hotel.

de dag van aankomst

3 mei 2011

We landen op de luchthaven van Las Vegas om 16u48 lokale tijd. Eerst en vooral gaan we onze bagage ophalen. Vervolgens gaan we op zoek naar de Rental Company om onze huurwagen af te halen.

de huurauto van alamo

afhalen van de gehuurde wagen

We hebben het adres wel, maar in de luchthaven hangen pijlen hoe we er gemakkelijk kunnen geraken met een busje. Hiervan maken we dankbaar gebruik. De chauffeur helpt onze koffers uit het busje te nemen bij de verhuurmaatschappij. Door onze uitputting en al de onbekende indrukken vergeten we hem echter een fooi te geven (één dollar per koffer is gebruikelijk). Dat zullen we helaas snel gemerkt hebben: Hij sakkert luidop over die ‘stomme toeristen’.

We waren van plan om ons geen extra verzekeringen meer te laten aansmeren, maar zijn dan toch gezwicht voor een extra verzekering tegen inbraak, glasbreuk,… en voor wegenhulp bij een lekke band of tekort aan benzine. Aangezien we 7000km moeten rijden in een vreemd land met stoffige, afgelegen, met steentjes bezaaide wegen (begrijp je het plaatje al?) voelen we ons geruster met de uitgebreide verzekering.
De man achter de balie wijst ons een hele rij wagens aan. Ze zijn allen van hetzelfde type en we mogen er zelf één uitkiezen. Omdat ik last heb van mijn rug, wil ik graag een wagen waarin ik goed zit. Daarom neem ik één voor één plaats in de wagens en test de zetels even uit. Mijn man daarentegen kijkt naar de grootte van de wagen, de opties en het merk. Gelukkig komen we bij dezelde auto uit!

  • Type: Sport Utility (Standard Chevrolet Equinox of gelijkwaardig)
  • Verzekering: Alamo Fully InclusiveMorbi et leo condimentum
  • Adres: 7135 Gilespie St, Las Vegas NV 89119, USTel: (main) (888) 826-6893; (local) (702) 263-8411

de weg vinden

gps of kaart…

Een GPS huren we echter niet. De huurprijs voor 30 dagen bedraagt bijna het dubbele van een nieuwe GPS in Walmart! We vragen dus aan de balie hoe we aan een Walmart kunnen komen en wat de openingsuren zijn. Tot onze grote verbazing is hij 24/24 en 7/7 open!

Hoe moe we ook zijn, we besluiten toch maar onmiddellijk naar daar te rijden. We weten nu de weg en dan kunnen we ineens een aantal noodzakelijke aankopen doen. We hebben namelijk niet alles vanuit België meegebracht, omdat we niet voldoende plaats in onze koffers hadden hiervoor.

onze eerste autorit in de usa

Een angstig kwartiertje later komen we aan bij Walmart. Een dame in België had ons gelukkig al op voorhand vertelt dat de verkeerslichten in de USA over het kruispunt hangen en dat je dus op tijd moet stoppen om niet in het midden van een druk kruispunt te staan. Verder is het ook wel even zoeken om het juiste baanvak, of beter gezegd een baanvak te vinden. Er staan hier geen mooie lijnen om vakken te creëeren, enkel dopjes op de weg die in het donker moeilijk te zien zijn.

walmart

Wanneer we Walmart binnen gaan worden we onmiddellijk vriendelijk begroet door een winkelbediende. Dit geeft een zeer welkom gevoel. We nemen een kar en gaan op zoek naar onze spulletjes: zeep, shampoo, scheerschuim, plastieken servies en bestek, keukenrol, picknick-eten, drinken… en de twee belangrijkste zaken: een GPS en een koelbox.
De GPS om ons de weg te wijzen en de koelbox om de komende maand onze drank en ons boterhambeleg fris te houden.
Voor amper 14 euro hebben we een mooie, stevige koelbox (zo’n piepschuim koelbox, lijkt me niet geschikt om 30 dagen lang met ijs (water) te vullen en achter een zetel in de auto te proppen).

het hotel

las vegas hilton

We hebben twee overnachtigen geboekt in het Las Vegas Hilton, namelijk 3 en 4 mei 2011, in een Premium Room: ‘With new luxurious beds, premium bed linens, 37’ plasma TV’s, and high-speed internet access (for an additional fee)’.

Het Hilton was voor ons een beetje een tegenvaller. Het was ver van de beroemde Strip. We hebben de afstand te voet gedaan en waren meer dan een uur onderweg! Verder leek het ook wel wat vergane glorie. De badkamer was aan de schimmelachtige kant, de kranen waren afgebladerd en de douche was met een douchegordijn (wat ik ook niet zo hygiënisch vind). Het hotel was wel oké, moest ik geen verwachtingen gehad hebben. De naam Hilton geeft echter wel een hoop verwachtingen en die zijn niet ingelost. Wel vond ik het leuk om een cadeaubon van 10euro te krijgen (te besteden in hun giftshop) wanneer je je handdoeken twee dagen op een rij gebruikte. Met deze bon hebben we een isolerende beker gekocht met een foto van Las Vegas erop. Hij heeft 30 dagen goed dienst gedaan, zo hadden we altijd fris water vooraan in de auto tijdens het rijden. Nu staat hij nog steeds als souvenir in ons huis.

Aangekomen in het hotel hebben we een verfrissende douche genomen en zijn we in bed gekropen. Uitgeput van de lange reis.

Hotelgegevens

3000 Paradise Road
Las Vegas, Nevada, USA, 89109
Tel: (702) 732-5111