Op een heel eenvoudige en goedkope manier maak je samen met je kinderen deze prachtige paasdecoratie…

Het is weer zover, de paasklokken komen eraan. Misschien nog niet direct morgen, maar het zonnetje en plotse warme weer nodigen toch al uit tot het decoreren van je huis. Daarom heb ik samen met mijn vijf-jarige dochter wat decoratie gemaakt met materiaal dat we in huis hadden: Een slinger en een 3D-konijn. Beide passen zowel in een landelijk als in een modern interieur.Het idee heb ik gehaald op Pinterest. Dus ik ben niet zelf de uitvinder, ik wil enkel tonen hoe mooi soms de eenvoudigste ideetjes zijn.

Om deze konijntjesslinger te maken hebben we een oud boek, touw, watjes, een schaar, een perforator en een lijmstift nodig. Zaken die de meeste mensen wel in hun kasten hebben liggen. Zoniet kost een oud boek slechts een euro in de kringloopwinkel en een pak wattenschijfjes is ook niet duur.

AAN DE SLAG

We beginnen met de vorm van een konijn af te drukken van internet. Ik ben zelf namelijk niet de beste tekenaar en kan dus wel wat hulp gebruiken. Vervolgens knippen we het konijn uit en tekenen het over op de kaft van het boek, deze is van karton, wat de vorm steviger maakt. Daarna scheuren we een blad uit het boek en tekenen daarop het konijn over. Dit knippen we vervolgens uit.

Tot slot halen we een wattenschijfje uit elkaar en nemen een klein beetje watten uit de binnenkant. Hier maken we een propje van. Op het konijn doen we met de lijmstift een beetje lijm en hierop kleven we het propje watten. Dit is de schattige, pluizige staart van je konijn. Om het af te werken rijgen we alle konijntjes aan het touw. Onze slinger is nu klaar om op te hangen.

Indien je er veel zin in hebt, kun je ook nog 3D-konijntjes maken. Ook hierbij heeft mijn dochter geholpen. Knip minstens vier konijntjes uit, plooi deze in het midden. Vervolgens moet je ze allemaal aan elkaar kleven. Wanneer je er minstens vier op elkaar gelijmd hebt, kun je lijm doen op de bovenkant, de konijntjes opheffen en de bovenkant vastkleven aan de onderkant. Nu kun je ze mooi openen tot een 3D ontwerp.

Nettere 3D konijnen !

Na een aantal pogingen hebben we de handigste manier ontdekt om mooi gelijke konijnen te maken. Eerst namen we namelijk de konijntjes zoals we die hierboven uitgeknipt hadden, maar dan pasten alle oren niet mooi op elkaar. Vervolgens hebben we een blad uit het boek dubbel gevouwen, een half konijn er op overgetekend en dit uitgeknipt. Zo krijg je perfect symmetrische konijntjes. Het best is dat je niet één blad, maar ineens vier of vijf tegelijk knipt. Op die manier zijn alle konijnen die je knipt exact hetzelfde. (Je kunt ook een lijn op de mal tekenen zodat je gewoon altijd hetzelfde punt als middelpunt neemt bij het traceren.)

Nettere konijnen !

Wanneer we een aantal konijnen hebben, leg ik deze op elkaar en maak met de perforator een gaatje in elk oor. Op die manier zitten bij een heel aantal konijntjes de gaatjes op precies dezelfde hoogte. Dit oogt netter.

Alvast veel plezier bij het maken van deze toffe decoratie!