plannen, maken en genieten

Creatief
fijn origineel

Vandaag moet ik niet werken. De kindjes zijn naar school en de komende weken mogen we naar verschillende feesten. Verder willen we ook onze garage omvormen tot een gezellige bergruimte. Daarom heb ik me creatief bezig gehouden deze voormiddag.

Wat ga ik maken

Eerst heb ik een overzichtje gemaakt van alle spulletjes die ik nodig heb de komende weken:

-Een kaart om een pasgetrouwd koppel te feliciteren.
-Een kaart voor een lentefeest.
-Twee kaarten voor een Vormsel.
-Twee manieren om centjes te geven aan kinderen.
-Eén manier om een klein cadeautje en centjes te geven voor een jubileum.

mijn crea-kast

Sinds ik op Pinterest zit, heb ik al talloze toffe dingen gezien om te maken. Daarom heb ik mijn eigen kast ingericht met allemaal materiaal om creatief bezig te zijn of het huis te decoreren. Alhoewel kast misschien niet het juiste woord is: ik heb eigenlijk overal in huis waar ik nog een leeg stukje kast of een lege plank vond de ruimte aangeslagen. Maar wat is het fijn om deze spulletjes nu te kunnen gebruiken! Dit is voor mij pure ontspanning…

het resultaat

Hoewel ik nog niet klaar ben, begint het er toch al leuk uit te zien. Morgen moet ik nog M&M’s kopen om in het bokaaltje te doen, aan de buitenkant van het blauwe rolletje. De centjes komen er dan in.

Verder ga ik theelichtjes kopen en er washitape rond plakken. Deze kunnen het zelgemaakte schaaltje vullen. Wanneer ze aangestoken worden in de theelichthouder, gloeit hij helemaal door de gouden verf. Dit geeft een heel gezellig resultaat.

De kaartjes zijn wel helemaal af.

Wat de garage betreft: deze wordt stilletjesaan omgevormd in een berging. Hier ga ik ongetwijfeld nog wel een post over schrijven. Zoals je ziet op de foto’s ligt het materiaal om te decoreren al klaar. Vandaag ben ik alvast begonnen om met behulp van een aantal verftesters en een op de computer getekend plannetje de muur wat gezelliger te maken.

Deze toffe kaarten en cadeautjes heb ik niet zelf verzonnen. Het zijn allemaal toffe ideeën van Pinterest.

 

gezellig fijn mooi
en een ontspannen mama!

Nu maar hopen dat de kaarten en cadeautjes in de smaak vallen! En anders ga ik er van uit dat de centjes, die overal nog in verstopt worden, veel goed maken…

Een bokaal met in het midden geld voor de communiekant en er rond snoepjes.

Zelfgemaakte houder voor theelichtje, gevuld met geld en een voorraad theelichtjes. Cadeau voor een jubileum.

Centjes voor een communiefeest.