Een van de uitstapjes die we in 2018 met ons gezin gemaakt hebben, was naar de Beekse Bergen. Geen van ons was hier al eerder geweest en we hadden er toch al veel toffe dingen over gehoord.
Voor wie de Beekse Bergen niet kent: het is een dierentuin waarbij je de dieren vanop een afstandje in een zo natuurlijk mogelijke omgeving kunt bekijken. Of als je gelukt hebt juist van heel dichtbij. Het park kun je te voet verkennen, van op de wandelpaden, maar ook met de bus, je eigen auto of per boot.

Spijtig genoeg was er één boot stuk tijdens ons bezoek. Omdat het redelijk warm was, besloten we ‘s ochtends meteen de autosafari te doen. Op die manier hoefden we de rest van de dag niet meer in de auto te zitten. Helaas dachten we er niet alleen zo over. Al snel stonden we aan te schuiven. In het begin hebben we even van dichtbij enkele dieren gezien, maar daarna stonden we meer dan een uur in de file. Gelukkig kwamen we toen bij de giraffen, waar wel wat animatie was: Er was namelijk een giraf de daken van auto’s aan het likken, iets wat vooral mijn jongste dochter hilarisch vond: ‘giraf wash‘ in plaats van carwash.

Na de autosafari wilden we graag de boot nemen, maar de wachtrij hiervoor was echt wel te lang. Daarom besloten we te voet naar de andere kant van het park te wandelen en met de bus terug te komen. Onze meisjes hadden helemaal geen zin om te wandelen en al snel was ook voor ons het plezier eraf. Toen bleek dat de rij voor de bus zeker anderhalf uur zou duren, zijn we dan maar terug gewandeld naar het begin van het park om vervolgens nog even in de speeltuin te spelen en weer huiswaarts te keren.

Hoewel ik niets slechts kan zeggen over de Beekse Bergen zelf, was het voor ons niet echt een fijn bezoek. De dag zelf leek het ook voor onze kinderen niet leuk, maar achteraf vroegen ze nog vaak om er weer heen te gaan. Vooral de jongste, die nochtans geen voet wou verzetten in het park.

Wanneer je kinderen groter zijn of als koppel alleen, lijkt het me wel heerlijk om een dagje rond te wandelen in de Beekse Bergen en echt te genieten van wat er te zien is. De paden zijn mooi, veilig en kindvriendelijk. Je hoeft niet meteen bang te zijn dat je je kinderen uit het oog verliest daar.

Bovendien lijkt het me ook wel leuk om ooit de bootsafari nog eens te proberen en misschien wel de bus. We gaan dus zeker nog een keertje terug, maar wachten even tot onze kinderen beide beseffen dat ze voetjes gekregen hebben om te stappen en niet om in papa’s nek te gaan zitten.